Betongtak

Betongtak, eller takpannor i betong, är ett alternativ till tegeltak. Betongtak blir mer och mer populärt på grund av sitt låga pris och långa hållbarhet. Ytterligare en fördel med betongpannor är att alla pannor har exakt samma mått, vilket beror på tillverkningsprocessen.

Betongpannor till tak går att få i nästan vilken kulör som helst. Med ett betongtak kan du alltså matcha resten av husets färgsättning precis hur du vill. Det går även att måla ett betongtak.

Öka livslängden på ditt betongtak

För att öka livslängden på ditt betongtak finns det några råd du kan ta till dig.

När ska man välja betongpannor?

Om du vill ha ett klassiskt utseende på ditt  tak är betongpannor ett bra val. Ett betongtak blir lättare än ett tegeltak och du kan lägga det vid lägre lutning än om du hade valt tegel.  

Priset för ett betongtak är lägre än för motsvarande tegeltak. Om pris är en avgörande faktor ska du definitivt fundera över betongpannor.

Fördelar med betongpannor

Bland fördelarna med betongpannor till tak finns:

Nackdelar med betongpannor

Det finns några nackdelar med betongtak, och bland dem märks:

Jämfört med ett plåttak är betongpannor tunga och ömtåliga.

Först och främst – betongpannor är tunga och tak är höga. Vi rekommenderar att du tar hjälp av våra professionella takläggare. Vi har all utrustning som behövs för tunga lyft, och kan allt inom taksäkerhet. Dessutom kan du vara säker på att taket blir korrekt lagt.

Att betongtak är tunga ställer vissa krav på takkonstruktionen. Den måste klara av vikten av ett betongtak. Är du osäker på om du kan ha betongpannor på ditt tak är du välkommen att kontakta oss för rådgivning.  

Köp alltid några extra betongpannor och spara som reserv. Då har pannor att byta med om någon av de på taket skulle spricka.