Isolera tak Stockholm

Genom att isolera tak i Stockholm kan du få ett bättre inomhusklimat med torrare och varmare luft. Att isolera tak i Stockholm kan alltså vara en smart affär.

Om du har ett oisolerat tak som du vill isolera går det oftast bra att göra det i efterhand. Dock är det viktigt att ta hjälp av proffs om du vill efterisolera ett tak i Stockholm. Det är nämligen känsligt med hur mycket du ska isolera och att få luftspalterna rätt. I värsta fall kan det tränga upp varm luft från bostaden och orsaka kondens som ger problem med fukt och röta.

Hur isolerar man tak?

Byta tak med takisolering (kan man behålla den gamla isoleringen eller bör man byta ut den också. etcetera)

När du ska lägga eller byta ett tak är det vanligt att montera isolering mellan takstolarna, innan du lägger på innertaket.

Om du ska byta ett tak med takisolering är det takets och isoleringens skick som avgör om du kan behålla den gamla isoleringen eller inte. Generellt sett byter du inte ett tak utan anledning. Och finns det anledning att byta taket så vill du troligtvis byta isoleringen också.

Kräver olika tak olika takisolering?

De flesta tak isoleras på samma sätt. Det som kan skilja mellan olika tak är hur mycket isolering som behövs, samt var luftspaleterna ska vara.

Våra erfarna takläggare vet precis hur ditt tak ska isoleras. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att få hjälp med att isolera tak i Stockholm.

ROT-bidrag för isolering av tak

Att isolera tak i Stockholm ger dig rätt till ROT-avdrag på jobbet. Du får dra av 30% av arbetskostnadenupp till 50 000 kronor per år och person. Arbetet måste utföras av någon med F-skattsedel.

Vi har självklart F-skattsedel, och på fakturan du får från oss har vi redan gjort ROT-avdraget.