Letar du efter någon som kan hjälpa dig att byta tak i Stockholm? Kontakta oss! Vi är en rekommenderad takläggare i Stockholm och vi hjälper dig gärna.

Hur går det till att byta tak (Steg för steg lista. Punkt 1,2 etc. Hur lång tid tar det, Hur gör man om det regnar, Vad ska man tänka på under tiden. Boende etc. )

När vi ska byta tak i Stockholm arbetar vi normalt sett efter följande steg:

  1. Det gamla yttertaket tas av. Takpannor eller takplåten kan sparas om den är i bra skick och duvill det. Dock tillkommer det lite tid för hantering av det.
  2. Takpappen tas bort vid behov.
  3. Undertaket kontrolleras så att materialet är friskt. Ruttet trä byts ut mot ny spont eller board.
  4. Ny takpapp läggs på.
  5. Det nya yttertaket läggs på. Vill du återanvända det gamla yttertaket lägger vi på det

Vid regn finns det ställningar som fungerar som tält, som kan användas. Alternativt så täcker vi taket med en presenning och väntar till regnet avtar. Lite duggregn är inget problem.

Ett takbyte tar vanligtvis ungefär en vecka. Den exakta tiden beror på hur mycket spont eller board som behöver bytas, och förstås på takets storlek. Vill du återanvända befintligt yttertak tillkommer en del tid för hantering av det.

Du kan bo som vanligt i ditt hus under ett takbyte.

När ska man byta tak?

När man ska byta tak beror helt och hållet på hur taket mår. Alla takmaterial har en livslängd, och när de når slutet av den behöver du byta tak.

Ett takbyte är ofta dyrt, tungt och tidskrävande. Därför vill du inte byta tak i Stockholm i onödan. Om du ser till att hålla ditt tak i bra skick kan du hjälpa det att få flera års längre livstid.

Tag för vana att kontrollera ditt tak åtminstone en gång om året, och utför löpande underhåll på det istället för att spara allt till ett stort jobb.

Hur ofta ska man byta tak?

Om du sköter om ditt tak och åtgärdar småskavanker på det löpande behöver du inte byta tak i Stockholm speciellt ofta. De flesta takmaterial har en teknisk livslängd på tiotals år, men det varierar för de olika materialen.

Bygglov för att byta tak

Om du byter till ett likadant tak behöver du inte bygglov för att byta tak i Stockholm. Beroende på vad som står i detaljplanen kan du dock behöva bygglov om du byter takkonstruktion eller takmaterial. Kontakta oss, så vet vi vad som gäller för ditt hus.

Val av takmaterial och befintlig takkonstruktion (Olika beronde på vilket material man väljer och vilken konstruktion man har idag.)

Om du ska byta tak i Stockholm men använda dig av befintlig takkonstruktion kan det hända att det finns restriktioner på vilket material du kan använda. Alla takmaterial fungerar nämligen inte med alla takkonstruktioner.